Untitled design (7)

Srečanje gorenjskih turističnih društev

V soboto 14.10. se je na Bledu odvilo srečanje gorenjskih turističnih društev. Srečanje je s pomočjo domačega turističnega društva organizirala Gorenjska turistična zveza. Turistično društvo Bled se je izkazalo kot odličen gostitelj. Udeleženci so v popoldanskem času lahko obiskali blejski grad, se s pletno peljali na otok ali se povzpeli na Stražo. Osrednji dogodek je bila prireditev v Festivalni dvorani Bled, kjer je navzoče kot voditelj prireditve pozdravil voditelj kulturno-družabnega dogodka, Niko Rakovec, sledila sta mu predsednik Turističnega društva Bled Ludvik Kerčmar in predsednica Gorenjske turistične zveze Lucija Kavčič. Prisotne je z njemu lastno prisrčnostjo in skrbno izbrano, premišljeno retoriko nagovoril in pozdravil tudi blejski župan Toni Mežan.

Osrednji dogodek večerne prireditve, ki ji je prisostvoval tudi sam Rikli, je bila podelitev priznanj društvom in posameznikom, ki tako ali drugače delujejo pri lepšanju podob krajev, pri čemer prispevajo izvirne produkte, programe in zanimivosti ter tako prispevajo k razvoju turizma. Nagrajence so predlagala tako matična društva, kot Gorenjska turistična zveza.

Slednja je priznanje podelila tudi Turističnemu društvu Gorje za izjemno skrb pri upravljanju soteske Vintgar, ki v letošnjem letu beleži 130 letnico odprtja izjemne naravne znamenitosti, kar seveda zahteva tudi izjemno skrb pri urejanju, opremljanju in organizaciji obiskovanja.

Priznanje je prejela tudi članica TD Gorje Mateja Reš, ki je vse širše poznana po svojem Vrtu okusov, ali kot pravi sama, po njeni mini kmetiji, na kateri se trudi na zdrav, ekološki način pridelovati zdravo hrano, pri čemer je ves čas odprta za podajanje svojih izkušenj in znanja vsem, ki Vrt okusov obiščejo, še posebej pa , kot pravi sama, svoje znanje in izkušnje želi podajati mladim.

Priznanje je prejel tudi član TD Gorje Tomaž Bregant in sicer za prispevek k razvoju turizma v Gorjah, kar je, kot so zapisali v obrazložitvi postalo opazno tudi v širšem prostoru. Kot so še zapisali, je bil opažen tudi njegov prispevek ob nastajanju zbornika, ki ga je TD Gorje izdalo ob 130 letnem jubileju.

Vsi trije nagrajenci, so priznanja prejeli na predlog Gorenjske Turistične zveze.