Organizirani prevozi shuttle bus

V času od 1. 7. 2022 do 31. 8. 2022 bosta na Bledu organizirana dva brezplačna organizirana prevoza, ki sta namenjena tako domačinom kot obiskovalcem. Prevozi niso namenjeni organiziranim skupinam potnikov.

Pokljuka bus vozi od Infocentra Triglavska roža Bled, mimo glavne avtobusne postaje, Rečice, Gorij vse do Rudnega polja. (30-sedežni avtobus)
Bled bus povezuje blejsko podeželje (Zasip, Ribno in Bohinjsko Belo) z Bledom. (30-sedežni avtobus)

Če si želite obiskati sotesko Vintgar s kar najmanj stresa, boste do tja najlažje prišli s svetlo zeleno linijo do postaje Sebenje / Podhom. Od tu vas loči le kratek sprehod do vhoda v sotesko na naslovu Podhom 80,  povratku pa vas pot vodi mimo cerkvice sv. Katarine, od koder je čudovit razgled na Bled z okolico, prav tako pa tudi na Karavanke in Julijske Alpe. Avtobusna postaja Zasip se nahaja v vasi tik pod cerkvico.  V tem primeru boste prehodili slabih 5 kilometrov, ognili pa se boste težavam s parkiranjem ter raznim cestnim zaporam.

 

 

 

 

Vozni red si lahko prenesete s klikom na spodnji gumb:

Prevažanje psov

Ponudniki javnih prevozov imajo svoja pravila in večinoma na svoje avtobuse ne sprejemajo psov. Veljajo pa določene izjeme: psi vodniki, policijski psi, vojaški psi, psi enote reševalnih psov in psi gorske reševalne službe v spremstvu vodnika, psi vodniki z vodeno osebo. Pri ponudniku organiziranih prevozov na Bledu in na Pokljuko sprejemajo na svoje avtobuse tudi pse pod določenimi pogoji:

  • Lastnik psa prevzame polno odgovornost.
  • Lastnik jamči, da izpolnjuje vse pogoje, ki veljajo po veterinarski zakonodaji za t. i. nekomercialni premik (vstop na javna mesta in v sredstva javnega prevoza).
  • Psi morajo biti ves čas trajanja vožnje na povodcu.
  • Psi morajo imeti nagobčnik.
  • Psi ne smejo biti mokri in nesnažni.
  • Psi se ne smejo prosto gibati po sedežu oz. vozilu in ne smejo onesnaževati vozila.

Prevažanje koles

Pokljuka bus omogoča tudi prevoz do največ 5 koles, in sicer na kljuki avtobusa.

Dodatne informacije