Untitled design (7)

Enosmeren obisk soteske s povratnimi potmi

Vabimo vas, da sotesko Vintgar, ki vas je prevzela s svojo podobo, doživite na nekoliko drugačen način.

Za vas smo pripravili enosmeren način obiskovanja, ki vam bo pričaral sotesko, kot je še niste doživeli. Občudovali boste neokrnjeno naravo, prevzela vas bo alpska reka Radovna, ki že tisočletja oblikuje globel soteske. Navdušili vas bodo pogledi na krajino, ki se odpira pred vami, pričarali si boste nepozaben dan.

Z enosmernim načinom obiska soteske smo poskrbeli za varnost obiskovalcev, saj s tem znatno zmanjšamo srečevanje na ozkih predelih in minimaliziramo možnost okužbe z COVID-19.

Shema Pohodnih poti

Krožna pot Strma Stran

Krožna pot sv. Katarina

Prosimo vas, da upoštevate, da vam bo krožna pot ogleda skupno vzela od 2 do 3 ure. Priporočamo, da pridete športno oblečeni ter v pohodnih čevljih. Tudi pohodne palice ne bodo odveč. V primeru deževja je pot lahko spolzka.

Med ogledom soteske se je prepovedano obrniti ter vrniti po isti poti. Od izstopne točke sta urejeni ter dobro označeni dve povratni poti.

Izredno pomembno je, da se zavedate, da ogled, zaradi spremenjenega režima obiskovanja, ni primeren za osebe, ki ne morejo normalno prehoditi 6km in da pot vsebuje kar nekaj stopnic ter lažjih vzponov. Pot ni zahtevna, zagotovo pa ni primerna za vsakogar.

Vstopnice in spominke lahko kupite v brunarici pri vhodu. Na voljo je tudi spletna prodaja vstopnic. Postregli vas bomo na terasi bara, ki se nahaja tik preden vstopite v sotesko Vintgar.

Pri čakanju na nakup dosledno upoštevate predpisani varnostni razmik najmanj 1,5 m.
V soteski priporočamo varnostno razdaljo vsaj dveh metrov ter upoštevanje drugih priporočil NIJZ.

Vse večje skupine obiskovalcev naprošamo, da svoj prihod najavite na info@vintgar.si.
Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@vintgar.si ali na telefonski številki 051 621 511!
Z veseljem vam bomo svetovali ter pomagali.

Hvala za razumevanje,
Turistično društvo Gorje