Untitled design (7)

Tek na smučeh

Slikovita pokrajina in urejene proge za tek na smučeh vabijo na prijetno in navdihujočo zimsko rekreacijo. Tereni na ravnem in rahlo gričevnatem svetu so naravnost idealni, zato so ob dobrih snežnih razmerah urejene tekaške proge v neposredni okolici kraja, ki povezujejo okoliške vasi.
Najbolj urejeno in celovito ponudbo za smučarski tek pa predstavlja planota Pokljuka. Proge so speljane po tihih gozdovih in čez obsežne visokogorske pašnike. Od konca novembra do aprila nudijo idealne pogoje za tek na smučeh. Vse ljubitelje teka pričakuje več kot 30 km urejenih in utečenih prog za klasični slog in drsalno tehniko – skejting.
V kolikor še nikoli niste stali na tekaških smučeh, a si že od nekdaj želite poskusiti, vas na Pokljuki čakajo učitelji teka na smučeh, ki vam v nekaj urah približajo to zimsko disciplino ter vas naučijo pravih korakov.

ZANIMIVOST: na Pokljuki v zimskih mesecih potekajo tudi biatlonska tekmovanja vključno s tekmami za svetovni pokal. Pokljuka je tudi uradni kraj za trening slovenske biatlonske reprezentance!

Koristne informacije: www.center-pokljuka.si