Untitled design (7)

Kolesarska pot Radovna

Kolesarska pot Radovna je primerna tako za družine kot bolj vztrajne kolesarje. Na pot se odpravite pri informacijski tabli na avtobusni postaji v Krnici ali pa avto pustite v Krnici. Odkolesarite lahko do Pocarjeve domačije v Zgornji Radovni ali planinskega doma v Krmi. Kolesarsko bolje podkovani pa naj pot nadaljujejo do Mojstrane in se tam priključijo na “kolesarsko stezo Jureta Robiča” ter se preko Jesenic vrnejo na izhodiščno točko.

 

 

Varianta A

Lahka kolesarska tura, primerna za družine.

Iz Zgornjih Gorij oziroma Krnice se podamo na pot po dolini reke Radovne. Pot zaključimo v Zgornji Radovni pri Pocarjevi domačiji oziroma Psnaku. Najbolj vztrajni pa lahko kolesarijo vse do Kovinarske koče v Krmi. Ob poti si lahko ogledamo Napoleonov kamen, spomenik Požgane Radovne, Psnakov mlin in žago, jezero Kreda in Gogalovo lipo. Po okrepčilu pri Psnaku se vračamo po isti poti nazaj na izhodiščno točko.

 

Varianta B – Okrog Mežakle

Raznolika krožna pot nas vodi po dolini Radovne, mimo Napoleonovega kamna, spomenika Požgane Radovne, Psnakovega mlina in žage do Pocarjeve domačije v Zgornji Radovni. Po krajšem, a strmem vzponu sledi spust v Mojstrano, kjer se priključimo kolesarski stezi Jureta Robiča in nadaljujemo mimo Jesenic in naprej po lokalni cesti do Spodnjih in Zgornjih Gorij.

Pravi kolesarski navdušenci pa v Mojstrani lahko izberejo smer Kranjska Gora, Rateče in po poti Alpe Adria dalje do Belopeških jezer.